Ansamblis „Benedicamus"

Antradienis, 2024-04-23, 22:51

Sveiki atvykę! Svečias | RSS | Titulinis | | Registracija | Prisijungti

Titulinis » 2011 » Birželis » 11 » Kunigo Viktoro Daugėlos pirmųjų šv. Mišių šventė gimtosiose Šatėse
13:43
Kunigo Viktoro Daugėlos pirmųjų šv. Mišių šventė gimtosiose Šatėse


Birželio 1 d. Visuotinė bažnyčia minėjo Šv. Justiną – kankinį. Šią gražią vasaros dieną Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ suteikė kunigystės šventimus penkiems diakonams. Vienu iš jų buvo kunigas Viktoras Daugėla, kurio maloniu pakvietimu, ansamblis „Benedicamus" dalyvavo iškilioje pirmųjų šv. Mišių aukoje, kurios vyko primicianto gimtojoje Šačių Šv. Jono Krikštytojo parapijoje. Birželio 5 d. (sekmadienį) šventėme dar dvi iškilias šventes, tai Kristaus žengimo į Dangų iškilmę (Šeštines), o kadangi tai pirmasis birželio sekmadienis, šventėme Tėvo dieną.

Ansamblio giesmininkams teko nelengva užduotis, pasirengti tokiai įvairenybei giedojimų. Šventimą pradėjome nuo Švč. Sakramento adoracijos, kurią vedė kan. Andriejus Sabaliauskas. Kartu su visuotine bažnyčia meldėmės giedodami devyndienį į Šv. Dvasią (Dvasia, Viešpatie ateik), kadangi birželio mėnuo yra skirtas Švč. Jėzaus Širdies garbei, giedojome Švč. Jėzaus Širdies litaniją. Po Švč. Sakramento adoracijos, meldėmės už mirusius tėvus.

Skambant prakilniam himnui „Dievas mūsų prieglauda" Šačių parapijos klebonas kun. Kęstutis Pajaujis iškilmingai pasitiko neopresbiterį, kuris atiduodamas deramą pagarbą relikvijai prisiartino prie altoriaus. Visa parapija kartu su visais dalyvaujančiais dvasininkais meldėsi giedodami himną „O, Dvasia Viešpatie, nuženk". Primiciantui smilkant nuskambėjo giesmė „Žengęs į dangų stebuklingai". Po neilgos įžanginės kalbos visi prakilniai iškeliavome kartu su visais parapijiečiais Šeštinių procesijoje. Džiugu, kad su dideliu noru ir atvira širdimi giedant visai bažnyčiai įsijungė ir vyresniosios kartos Šačių parapijos choristai.

Žodžio liturgijoje gražiai ir džiugiai nuskambėjusi psalmė „Kai Dievas žengė aukštyn, linksmybė aidėjo, gaudė trimitai Viešpačiui žengiant". Pamokslą sakė kan. Andriejus Sabaliauskas, kuris kun. Viktorą ir jo kursinius globojo nuo propedeutinio kurso. Tas tėviškas kan. Andriejaus Sabaliausko, t. y. ugdytojo rūpestis, ir šiuo metu juos visus palydi. Po pamokslo primiciantas teikė Tėvo dienos palaiminimą.

Džiugino ramiai švenčiama Aukos liturgija, kuriai atliepė giesmės tekstas „Kartu su dūmais kvapniųjų smilkalų...". Daugeliui jaunų žmonių būriui buvo truputėlį neįprasta, kad Švč. Sakramentą priėmė atsiklaupę prie balta staltiese uždengto Dievo stalo.

Po Komunijos buvo teikiamas primicijinis palaiminimas: pradžioje broliams kunigams, klierikams, tada tėveliams, 2 broliams ir sesutei, ir po to visiems susirinkusiems tikintiesiems. Po palaiminimo sekė visa eilė labai šaunių sveikinimų: visos parapijos vardu sveikino klebonas, jaunosios adorantės ir patarnautojai, kun. Viktorą mokiusios mokytojos, draugai, bičiuliai ir giminaičiai.

Šventė tęsėsi Šačių parapijos namuose, kur iš geros šeimininkių ir primicianto širdies visi susėdome prie didelio bendro stalo pasistiprinti žemiškosiomis gėrybėmis. Dar besistiprinant buvo išsakyta įvairiausių šaunių palinkėjimų kun. Viktorui, o visus šiuos gražius momentus šauniai apjungė kun. Viktoro Daujočio puikūs kaip vedėjo gebėjimai. Pasistiprinę, visi kas tik turėjo ūpo dainavo, šoko ir linksminosi šokių aikštelėje.

Šventės kulminacija tapo JE Telšių vyskupo Jono Borutos SJ apsilankymas. Buvo išsakytas įkvepiantis pasveikinimo žodis primiciantui, jo tėveliams, o mums visiems buvo priminta, kad jau nebe už kalnų yra Didieji Žemaičių Kalvarijos atlaidai. Gavome gražiai parengtus plakatus, kuriuose pavaizduotas visai neseniai palaimintuoju paskelbtas popiežius Jonas Paulius II-asis. Išvykus vyskupui kiekvienas, kad ir skirtingai tęsėme savo bendrystę su įvairiais žmonėmis.

Artėjant vakarui atsisveikinome, ir palaiminti kun. Viktoro iškeliavome į namus. Grįžome nors ir mažumėlę pavargę, bet labai patenkinti. Tad Norime dar kartelį pasveikinti kun. Viktorą tokios didelės ir įstabios šventės proga. Taip pat esame dėkingi už galimybę, kad galėjome prisidėti prie iškilmių savo malda ir giesme.

Žiūrėta: 2906 | Įdėjo: Administratorius | Reitingas: 5.0/1
Viso komentarų: 1
0  
1 Grazina   (2011-06-13 13:45) [Įvesti]
Nepakartojamas džiaugsmas buvo dalyvauti tokioje ŠVENTĖJE smile smile smile smile
Daug širdies šilumos... gal kiek vidinio nerimo, turiu omeny giesmininkus.... kaip čia sugiedojus geriau ir gražiau.... faint
Buvo šauni šventė visomis prasmėmis, juolab kad tiek gerų ir padrąsinančių žodžių sulaukėme iš įvairių žmonių... applause applause applause
Gera kai visus apjungia bendrystė maldoje angel angel angel

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
[ Registracioja | Prisijungti ]

Tinklalapio meniu

Prisijungti

Paieška

Kalendorius

«  Birželis 2011  »
SePrAnTrKtPnŠe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Siūlome apsilankyti




Patinka

Balsavimas

Ar dažnai dalyvaujate šlovinimo vakaruose?
Viso atsakymų: 3

Lankomumo skaitiklis


Viso prisijungę: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0