Ansamblis „Benedicamus"

Šeštadienis, 2024-04-20, 06:33

Sveiki atvykę! Svečias | RSS | Titulinis | | Registracija | Prisijungti

Titulinis » 2012 » Spalis » 13 » Įvykių lavina
12:30
Įvykių lavina


  Ruduo įsibėgėjo pilnu tempu. Gyvenimas virte verda tiek ansamblyje, tiek ir kiekvieno asmeniniame gyvenime. Bandysiu trumpai apžvelgti visus įvykius ir keliones po piligrimystės į Šiluvą, Kauną bei Ruklą.
 Rugsėjo 15 dieną, mūsų meno vadovė (atsakinga už mūsų muzikinį paruošimą) Gražina, turėjo galimybę ištiesti pagalbos ranką kaip vargonininkė Palangos parapijiečiams atlikdama tarnystę santuokose. Į vakaro šventąsias Mišias susirinkome beveik visi ansambliečiai. Sakau beveik visi, nes po piligriminės kelionės kai kurie nariai buvo apsirgę. Taigi, pašlovinę Viešpatį Palangos šventovėje, buvome pakviesti puodeliui arbatos pas buvusį mūsų parapijos diakoną, o ir vikarą, kun. Virginijų Būtą. Iš tiesų smagiai praleidome laiką vakarodami ir dalindamiesi įvairiais išgyvenimais bei patirtimis. Grįžome labai pakylėtos nuotaikos. Toliau rugsėjį pabaigėme ramiai be didesnių ypatingų įvykių.
 Atėjo spalis. Šis mėnuo yra ypatingas tuo, kad meldžiamės rožančių prašydami Dangiškosios Motinos užtarimo. Tačiau, yra dar labai svarbių įvykių. Vienas iš jų, tai spalio 1-oji diena, kai visas katalikiškasis pasaulis prisimena šv. Kūdikėlio Jėzaus ir Švč. Veido Teresę iš Lizje, dar kitaip liaudyje vadinama tiesiog Teresėle. Ta diena yra ypatinga visam ansambliui. Būtent šią dieną "gimė" mūsų ansamblis, kuris yra "pakrikštytas" Benedicamus vardu. Kas galėjome, tą dieną sudalyvavome šv. Mišiose. Po keleto dienų, spalio 4-ają šventėme kitą gimtadienį, t. y. mūsų ansamblio nario, Regimanto. Nors ir neįprastai, tačiau giedojome ketvirtadienio vakarinėse šv. Mišiose, nes tą dieną buvo meldžiamasi už Regimantą ir jo brolį ( jie dvyniai ☺). Penktadienis buvo derinimosi diena. Derinome ne instrumentus, o kelionę, kurią turėjome šeštadienį bei sekmadienį. Važiavome į Sedą, pas mūsų bičiulį, kun. Olijandą Jurevičių. Ką ten veikėme neminėsiu, palikdamas komentaruose galimybę pasisakyti patiems ansamblio nariams, taip pasidalinant įspūdžiais. Tiesiog paminėsiu du dalykus: važiavome švęsti ir taip pat atlikti giedojimo tarnystę.
 Šią savaitę jau naujį įvykiai. Tiesa, šį kartą ne tiek ansamblio, kiek visuotinės Bažnyčios. Spalio 11-ą dieną prasidėjo popiežiaus Benedikto XVI paskelbti TIKĖJIMO METAI. Apie juos plačiau kartas nuo karto rašysime įvairius straipsniu bei liudijimus. Juos rasite skiltyje "STRAIPSNIAI". Taip pat pridedu nuorodą į oficialią Tikėjimo Metų internetinę svetainę. Ją rasite paspaudę ant apačioje esančio logotipo. Sėkmingo tikėjimo gilinimo.


Žiūrėta: 1223 | Įdėjo: Administratorius | Reitingas: 0.0/0
Viso komentarų: 3
0  
3 Grazina   (2012-10-18 14:46) [Įvesti]
Kaip gamtoje šiuo metu vyksta nenumaldoma kova tarp rudeniškos saulutės ir rudeniškos darganos... taip yra mūsų būvio dienomis nesiliauja bėgę įvairūs įvykiai. Ne visuomet būna gera ir miela, ypač kai šalta ir nyku... o dar kankina duetas nemaloniųjų būsenų: kosulys ir sloga. Tačiau kai nušvinta nuostabiai šilta, nors ir rudeniška saulė pro spalvingų lapų kritimą... dingsta blogos nuotaikos, nemalonios būsenos tiesiog išgaruoja... lyg dūmai neblaškomi vėjo. angel
Sedoje turėjome džiugų ir visom prasmėm pasisvečiavimą... su įvairiausiom veiklom ir giedojimo tarnyste.... smile
Džiugu ir miela kai galima daug nuveikti visiems kartu. biggrin biggrin
Miela ir malonu buvo pakeliauti rudeniškomis Sedos, Barstyčių ir Žemaičių Kalvarijos vietovėmis, vėl išvysti tą didžiulį Barstyčių akmenį... tiesa juk buvo duetas drąsuolių, kurios net užsikorė ant šio gamtos objekto... applause applause applause
angel Telaimina ir tesaugo mus ir mūsų bičiulius Aukščiausiasis angel

0  
2 Edga   (2012-10-14 16:58) [Įvesti]
Taip įspūdžių buvo daug tikrai pirmasis atokvėpis buvo niekur neskubėjimas ir bendravimas su kitais ansamblio nariais biggrin . O antrasis buvo šlovinimas ir giedojimas Šv. Mišiose. Dar buvo daug linksmų dalykų ne vien tik griebti lapus, bet ir gamintis maistą patiems roll . Buvo linksma pabendrauti su kunigu Olijandu Jurevičium. Noriu padėkoti kunigui Olijandui už viešnagę ir bendravimą. smile

0  
1 Sigita   (2012-10-13 14:35) [Įvesti]
Įspūdžių iš kelionės į Sedą tikrai apstu smile
Buvo smagu visiems drauge grėbti lapus - pasijautė tikras ruduo, o ir bendras darbas teikė jėgų smile
Smagiausia buvo niekur neskubant, tiesiog sėdėti ir bendrauti, nesvarbu kaip - ar žaidžiant ar tiesiog kalbantis. Gera buvo jaustis dalimi šios ramybės . Juokas prie pirties, krykštaujantys balsai leido užmiršti visus rūpesčius ir tiesiog būti su žmonėmis, su kuriais gera būti. Žinoma gaila, jog ne visi ansamblio nariai galėjo keliauti kartu.
Didelis džiaugsmas, jog galėjome sugiedoti šventosiose Mišiose Sedos bažnyčioje.
Didelis AČIŪ kunigui Oliandui už jo svetingumą smile

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
[ Registracioja | Prisijungti ]

Tinklalapio meniu

Prisijungti

Paieška

Kalendorius

«  Spalis 2012  »
SePrAnTrKtPnŠe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Siūlome apsilankyti




Patinka

Balsavimas

Ar dažnai dalyvaujate šlovinimo vakaruose?
Viso atsakymų: 3

Lankomumo skaitiklis


Viso prisijungę: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0